IanR

Windscreen replacement - alarm issues

Recommended Posts

My 2016 XV has just had a cracked windscreen replaced by Autoglass. The car alarm will no longer arm - it goes into alarm mode. The guy that did the replacement was very concerned and even went to the trouble of removing the scuttle to show me all the wiring - all looked fine with no obvious damage. I can now only key lock the car. Have booked into local Subaru agent and hope to have fault sorted, Autoglass are waiting for the result of what might be found. I have heard that the alarm system might just need re-setting via the under dash key pad - any body else has same issue and know how to fix?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Meant to have mine replaced today, but they spotted wrong mirror fixing, so hope right screen comes next week. Hope yours is sorted by then.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/4/2018 at 1:26 PM, Rizmo said:

Meant to have mine replaced today, but they spotted wrong mirror fixing, so hope right screen comes next week. Hope yours is sorted by then.

They are useless, we’ve had nothing but trouble with them. Wrong windscreens, putting the wrong pad, breaking the sensor, causing the sensor computer to through a wobbly, ended up going to a subaru main dealer who had to buy a specialist cabe to reset the computer and calibrate the sensor and get a subaru tech out from London and no time idea how much that cost ?

just had 2 failed attempts to replace our windscreen and finally got it done on Monday, now got to sort out compensation for me wasting 2 morninfs waiting in for them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad you finally got it sorted and hope you manage to get some costs.

i think some of the problems for these windscreen replacement company’s is the technology attached to the glass or immediately behind it, every car is different. I’ve been warned with the XV and the cameras behind the glass to be absolutely paranoid about keeping any crap off the lenses as currently any issue would need then shipped to Japan for recalibration.  Seems extreme but the dealer confirmed that they have had to do it when an owner sprayed cleaner inside the glass and coated the lenses causes marks when they tried to clean then.  With mine they supplied caps to be fitted when any cleaning of the glass was necessary. Back to your point, I have little doubt that many windscreen companies would have no idea about the consequences on these cameras.  (BTW, the system works really well and I’m very impressed so far.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Screen finally fitted, and bought new wiper blades, so back for MOT retest tomorrow. Everything seems to work OK, but need some rain to test the auto wipers 😓

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Rizmo said:

Screen finally fitted, and bought new wiper blades, so back for MOT retest tomorrow. Everything seems to work OK, but need some rain to test the auto wipers 😓

Use a spray bottle over the sensor, works everytime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now