Sign in to follow this  
Davidblobeye06

Engine light

Recommended Posts

Hey guys and girls haveing problem with blobeye Impreza the engine management light is always on (might not come on on the off chance )but it doesn’t turn off once car is started and have plug it in and it’s comeing up low voltage This has started once I replace old crusty battery with new one that is supposedly right one for car 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

When you say plug it in , was that a code reader That said low charging system voltage ? 

Could try cleaning alternator plug  and engine /battery earths. 

Could be a faulty alternator due to working too hard trying to charge the old knackered battery.  

Halfords do a free battery alternator check , might be worth a go to rule it out .

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Davidblobeye06 said:

Hey guys and girls haveing problem with blobeye Impreza the engine management light is always on (might not come on on the off chance )but it doesn’t turn off once car is started and have plug it in and it’s comeing up low voltage This has started once I replace old crusty battery with new one that is supposedly right one for car 

Keep your side lights on all the time (they turn off with key out) see if that helps. Alternator voltage sits a bit low with them off for some reason. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this