Recommended Posts

Hi guys I’ve just been under my car to try and find my leak looks to me like it’s coming from the feed line into oil cooler anyone see anything 

tried to upload a video but says no to iPhone

90EB1707-215D-47DB-8652-AA036E24BD71.png

9FB23812-130A-4EF7-A934-2E1F9AEA3A2B.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is from the oil cooler o ring ,there is 2 or 3 o rings.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh I did change the o ring but had no idea there was more than one. I changed the one the connects to the block. It is possible I never done it right also but 🤣

Share this post


Link to post
Share on other sites

On at least up to bug eye , that pipe with the oil on is for coolant that passes through the cooler /modine. 

So I'd say it's either from the filter seal , modine , the main bolt that connects through the modine or from above that . Like sump, cam cover or cam seal ect 

Here's a pic of the early 92 to 96 oil cooler set up for a v1 /V2 from my service manual that might help .

20190505_190032.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks man I have paperwork stating the cam seal was done in ‘17 it also says that a used sump was fitted however so that is possible. I’ll just need to systematically go through the lot cause I’ve tried taking it to mechanic and still have leakage 😔  thanks for the replies guys 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...