Jump to content

Stereo woes. The saga continues.


Sinver
 Share

Recommended Posts

Heya folks. I think I posted a while back about this so apologies if that is so. I am still getting nowhere fast with my issue despite masses of internet searching, my brother in law who is a mechanic looking and even calling my local Subaru dealer.

 

To update, my Battery was replaced because the old one died. This caused the Stereo to stop working. Theres no fuse issue, as it still has power. It just displays the message "Program is attempting to load please insert SD card". When I bought the car it did not have a card, I wasn't worried as I just thought it was for the sat nav, which frankly, is awful on the Subaru head sets. It looks like the Stereo is ok, ie not fried, as it has been "plugged in and checked" but apparently needs its SD card to effectively "boot it up". 

 

I found this site: https://subaru.oemdtc.com/TechnicalSupportGuide/MC-10065756-3639.pdf which has a nice list of sd card part numbers, but I think it is for North America and I cannot find anything for sale.

To be honest, I would sooner just put a new Stereo in, as the Fujitsu piece of crap that is in there (it is the same as the one pictured in that link above) is not a great Stereo anyway. But in the days of Can Bus stereos I have no clue what I can fit, if I can fit, and if it will work with the rear camera, which if I am honest is the thing I miss the most.

 

Any ideas? Either on how to rescue my current Stereo, or what I can fit in its place? It's driving me nuts!

Edited by Sinver
spelling errors!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...


You may have had more responses if you'd listed the model and year of your car, or posted in the appropriate section, as most of the mobile users browse via tapatalk and you can set custom filters to browse specific sub forums or topics,



Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

On 10/02/2018 at 7:23 PM, stants said:

You may have had more responses if you'd listed the model and year of your car, or posted in the appropriate section, as most of the mobile users browse via tapatalk and you can set custom filters to browse specific sub forums or topics,



Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 

Hi Stants, you are absolutely correct. Forgive me if I am not in the right section, and as a moderator please feel free to move my thread to the appropriate place.

 

To answer, I have a 2012 model, UK, and is the XV "SE Lux" 2.0d awd. Has lovely leather seats :)

Link to comment
Share on other sites

Cuvva - A better way to insure your car

Pay monthly without the interest. 0% APR. No deposit, no hidden fees.


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share




×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership