Jump to content

still got bad idle


bandit
 Share

Recommended Posts

guys,got bran new denso maf and new filter today :D , fitted them and i thought my worries had gone :P . car fired up sweet warmed up and idled like a good'n, went for a spin THEN all of a sudden at the lights the idle started to bounce again and she wanted to stall? shot off then 2mins later the engine light came back on.she seemed to run a lot better and pull ok but does'nt like to idle at all :blink: any advice as im sick as a parrot :angry:  

Link to comment
Share on other sites

Gutted really did think that would have been it I'm guessing it needed doing. You did use a non oiled filter ? 

Just checking :)

 

I'd look at Idle air control, Throttle position sensor, Sparks Coil packs. And vacuum lines for splits again. And take the TMIC off and have a look at the Throttle body if thats gunked up clean that. :)

Link to comment
Share on other sites

guys thanks for the advice and help,its realy doing my head in now :angry: going to see the guys at scooby spares in fleetwood 2moro,they seem to know a thing or two about them :rolleyes: will keep you posted as times ticking for sunday and if its not sorted i'll be gutted :(  :(  :(  

Link to comment
Share on other sites

No problem mate happy to help how ever we can. And I know 1st hand how !Removed! annoying it is, I think with this problem there is never a simple fix it's a lot of trial and error with it being a problem thats linked with all of the above MAF being the main culprit :( 

But hopefully they can pinpoint it :) 

Link to comment
Share on other sites

  Gambit,and all the people who gave there help and advice,A BIG THANK YOU. :)  Took the sick car over to see the lads at scooby spares in fleetwood.Arrive at 8am this morn,Neil one of the lads had a look at here! Engine light on,fault po172rich bank 1,  

 checked-maf ok, checked-comp bank 1 ok,checked for split pipes ok,checked plugs ok,still running like a dog? then noticed dump valve dumping to soon!!! changed it, all sweet as a nut again.checked out the dump valve and found the seal spring had snapped :angry:

 so just like to say A BIG THANK YOU TO NEIL & ANDY THE LADS AT SCOOBY SPARES,FLEETWOOD, two top guys.

 Now if i can catch up on things ive let slip to get the car sorted,I'LL be heading to prodrive in the morn :D fingers crossed. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership