Jump to content

Strange boosting issue


Recommended Posts

So..bit of a strange one. After exiting a roundabout in 2nd and applying the loud peddle I only got 0.7-8 bar boost. I'm set to 1.3. Into 3rd and had full boost. Went up the road to have a testing session. Tried again and 2nd gave me full boost. Pulled up at a set of lights. Didn't go full launch but once in to the gear I gave it some again in 1st and only got 1.0-1bar. Into 2nd and had full boost again no further issues. Got home and had a listen/check. Couldn't hear any air leaks or dodgy isles. No cel on during the issue period.

So, brains ready. Let's have a pick. What do you reckon?

Link to comment
Share on other sites


Has your boost solinoid had a clean since you've owned it and How much fuel was in the tank at the time ?

Cos I had 1/4 of a tank and hit boost cut twice on the same bit of road near me .It's when going up hill, hard right then 3/4 throttle in 2nd .

It was fine shortly afterwards in a straight line with nothing logged on the ecu .

I just put it down to fuel slosh in the tank as it only does it on that stretch of road with a 1/4 of a tank

For the time being i just don't "give it full beans" with low fuel exiting a right hander and it seems like a good excuse to put "fit a swirl pot" to my never ending list [emoji5]

Link to comment
Share on other sites

Has your boost solinoid had a clean since you've owned it and How much fuel was in the tank at the time ?

Cos I had 1/4 of a tank and hit boost cut twice on the same bit of road near me .It's when going up hill, hard right then 3/4 throttle in 2nd .

It was fine shortly afterwards in a straight line with nothing logged on the ecu .

I just put it down to fuel slosh in the tank as it only does it on that stretch of road with a 1/4 of a tank

For the time being i just don't "give it full beans" with low fuel exiting a right hander and it seems like a good excuse to put "fit a swirl pot" to my never ending list [emoji5]

I know the fuel cut well. I've had it a few times the same way you described. But this wasn't a cut issue. I had rev but only low boost. The fuel cut is quite aggressive and bam there it is. This issue was just the car running normally at reduced boost.

I haven't cleaned the solenoid myself so I may flush it over the weekend.

I do the same at 1/4 tank or less. It catches me out coming off roundabouts sometimes. I thought it was a boost issue until Duncan explained the problem being a poorly designed tank.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share






×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership