Jump to content

HELP! EJ20 Swapped '06 WRX SL 2.5


Recommended Posts

I recently bought a WRX SL 2.5 UK Spec on auction. It has been swapped with a EJ20 motor, not sure what one (guessing it's the 205). I have a a few sensors and wires that are not connected and would appreciate it if you guys could help me out.

This is the first connector that I don't know what it was/should be used for. It is located by the Battery.59348b430a0b9_DSC_01431.thumb.JPG.3a2c099f644228417d0b1282ff013385.JPG59348b1149017_DSC_01422.thumb.JPG.ea21f18fa445e85e1a2a3d705c6242d4.JPG

 This is another sensor that is located towards the front of the engine by the oil cap.

59348b5470c02_DSC_01461.thumb.JPG.28fb962177a329639927e16aaeada0af.JPG

DSC_0147.thumb.JPG.4ed190494903ceda4606b83c7bdd4467.JPG

I also have this weird contraption just above their air filter, I have no clue what it is. 

59348b69e9bc2_DSC_01491.thumb.JPG.23d96c0c67e3483dc59f38bcbf82033b.JPG59348b72c5939_DSC_01501.thumb.JPG.6d331d54dbc19c780c54690b21337d4a.JPG59348b77c45cd_DSC_01511.thumb.JPG.39cfc34dc9c397a3aa6e8a04aedc78a3.JPG

And the final plug is this pink one.

59348b48791cf_DSC_01441.thumb.JPG.bc50550dc4f2ff33a4007ad7fab13a75.JPG

 

And I have a picture of the engine if that helps.

59348b812fd40_DSC_01521.thumb.JPG.6ab2ee97e1e7be7a558cdcecb8a9e399.JPG

DSC_0145 1.JPG

 

 

Link to comment
Share on other sites

Not sure about all the plugs but that thing by the airbox looks like a 2port boost solenoid and i don't think it should be held on with a cable tie lol it should bolt on to a bracket around that area 👍

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, stuartie said:

Not sure about all the plugs but that thing by the airbox looks like a 2port boost solenoid and i don't think it should be held on with a cable tie lol it should bolt on to a bracket around that area 👍

Haha, cheers for identifying 1 part. What is the point of a boost solenoid?

Link to comment
Share on other sites

 

Yep boost solenoid controls the boost via vaccum lines attached to the turbo outlet ,wastegate and inlet/intake .

 

 

The plug by the Battery looks like a classic (pre 2000) icv (idle control valve ) ive never worked on anything but classics so unsure if it needs to be plugged in on yours .

 

 

The sensor by the oil filler is a classic cam position sensor . If not plugged in on a classic it won't start or will go into limp mode if faulty .

 

 

No idea what the pink plug is for im afraid .

 

 

If the engine loom is newage (2000 onwards) the plug by the Battery might be for a newage cam sensor ?

 

 

Does it run ?

 

P.s had a second look at the plug by the Battery and it could be aircon plug ?

Maybe 1 of the newage boys would know for sure

Link to comment
Share on other sites

On 6/5/2017 at 5:32 PM, savage bulldogs said:

P.s had a second look at the plug by the battery and it could be aircon plug ?

I doubt it's the air con plug since the air con works flawlessly. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share




×
×
  • Create New...




Forums


News


Membership